Trygghetsboende på Allégatan 4 - Bekvämt, ljust och nära

Har huset blivit för stort och trädgårdsarbetet för tungt eller känner du dig bara ensam där du bor idag? Tänk dig då att flytta in i en helt ny, fräsch lägenhet med genomtänkt planlösning och hög standard med möjlighet till social samvaro och aktiviteter tillsammans med dina grannar. Centralt i Klippan och därför nära till allt du behöver och vill göra.

Nu har du chansen!

På Allégatan 2 och Allégatan 4 i Klippan i kvarteret Merkurius, bygger Treklövern Bostads AB två stycken flerbostadshus med vardera åtta våningar. Respektive hus har totalt 31 lägenheter, fördelade på 24 stycken trerumslägenheter och 7 stycken tvårumslägenheter.

Allégatan 4 blir ett så kallat trygghetsboende med en trygghetsvärdinna som skapar gemensamma aktiviteter för de boende i trygghetsboendet. Det finns också  tillgång till en gemensamhetslokal i huset mitt över gatan, Östra Nygatan 1. Lunch kan ätas i restaurangen som ligger i anslutning till gemensamhetslokalen om det önskas. Annars är det kanske en kopp kaffe tillsammans med grannen ovanpå som förgyller eftermiddagen. Här väljer du själv hur du önskar ha det, men möjligheterna finns till en social tillvaro.

Trygghetsboende är en praktisk och trevlig boendeform för hyresgäster där minst en av de som bor i lägenheten har fyllt 65 år.

Klippan ligger bra till

Klippan  är en gammal fin bruksort belägen mellan åarna Rönne å och Bäljane å, därav det tidigare namnet Åby, med perfekt läge för dig som vill bo i en centralort men slippa stadens trängsel. Klippan är litet nog för att du ska känna människor på orten men stort nog för att leva det liv du önskar.

I Klippan finns tillgång till all den service du behöver och lite till: butiker, skolor, vårdcentraler, kultur, idrott, restauranger, caféer, föreningsliv, allaktivitetshus och järnvägsstation.

Här är naturen nära med bland annat strövstigar i grönskan längs åarna i Klippan och vackra vandringsleder och dramatiska scenerier i Söderåsens nationalpark. Är du intresserad av konst kan du göra ett besök i Klippans konsthall och ta del av de skiftande utställningarna där. Musik är alltid närvarande i Klippan, både genom stämningsfull lunchmusik i den internationellt kända St Petrik kyrkan och genom årligt återkommande festivaler.

Du tar dig lätt hem till Klippan med hjälp av Skånetrafikens Pågatåg eller regionbussar oavsett om du arbetspendlar eller varit hemifrån av annan anledning. Från Hässleholms järnvägsknutpunkt är det bara en halvtimmes tågresa till Klippan liksom om du kommer hem via tåg från Helsingborg. Har du valt bilen som färdmedel når du Klippan enkelt igen via passerande riksvägar och motorväg.

Från lantgård till lägenheter

Merkuriustomten, allmänt kallad Emgårdstomten, har av många kommit att betraktas som en allmän park men har egentligen hela tiden varit privat mark – sedan ett antal år tillbaka ägd av Treklövern Bostads AB.

Tomten med tillhörande byggnader ingick tidigare i en större lantgård men köptes 1929 av tandläkarna Knut och Viola Emgård.  Huvudbyggnaden renoverades och det blev bostad för familjen på bottenvåningen och tandläkarpraktik på övervåningen.

Sedan byggnaderna revs har tomten varit obebyggd men vårdats för bevara träd och grönska. I största mån behålls grönskan runt tomten och på så vis bibehålla känslan av parkmiljö.

Välkommen hem till Merkurius

I Treklöverns lägenheter får du en standard utöver det vanliga. Redan i hallen möts du av ett klinkergolv som är både vackert och praktiskt; förutom att det är tåligt är det också lätt att hålla rent och snyggt.

Sedan går du vidare in på fina trägolv som, tillsammans med de ljusa väggarna, ger hela lägenheten ett ljust och luftigt intryck. På den inglasade balkongen har du lä och skydd och kan därför njuta av den under stor del av året. Bor du högt upp har du utsikt över Klippan och landskapet; längre ner i huset ger träd och grönska vilsam atmosfär.

Köket är delvis avskilt men tillåter ändå samvaro mellan kök och vardagsrum.
Badrummet har kakel och klinkergolv och är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare för att du ska kunna tvätta när det passar dig bäst.
Sovrummet/sovrummen har även de samma behagliga trägolv och ljusa väggar och i lägenheterna finns minst en generös klädkammare.

Till varje lägenhet hör extra förvaringsutrymme på bottenplan eller på vind. Inom området finns parkeringsplatser för bilar och förråd för cyklar.

Vinterträdgården - Östra Nygatan 1

Sitt ner och njut i vinterträdgården på Östra Nygatan 1 samtidigt som man diskuterar gamla minnen tillsammans med grannarna i huset.

Umgängesyta - Östra Nygatan 1

Stor umgängesyta på Östra Nygatan 1 med möjlighet till schackspel, kort eller någon annan sällskapsaktivitet.

Treklövern får dig att längta hem

En bra hyresvärd gör skillnad. Det säger sig självt att en engagerad och närvarande hyresvärd skapar trivsel och goda relationer, både till och emellan sina hyresgäster. Treklövern är en sådan hyresvärd.

Treklövern lever sedan många år efter devisen ”vi vill få dig att längta hem”. Det är något som präglar tankesättet hos alla som arbetar hos Treklövern. Det ska vara familjärt att bo hos Treklövern.

 

Titta dig runt i en lägenhet här Rundvisning 3 ROK

Planlösningar

Karta

Kontakta oss

För mer information om projektet, gå in på treklovern.se

Dokument att ladda ner

 

På denna webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.